NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Platformówka] Świstak:Poszukiwacz
Autor Wiadomość
Cellstar 
Starszy kapral

2241 Prestiż
Wysłany: 01-09-2006, 23:27   [Platformówka] Świstak:Poszukiwacz

Tytuł: Świstak:Poszukiwacz

Gatunek: Platformowa

Autor: Konfighter
Grafika: Konfighter
Dźwięk: Darmowe midi
Muzyka: Sheffield Music Studio i darmowe midi ( menu )
Opis:

W grze gracz wciela się w poszukiwacza którego zadaniem
jest zbieranie punktów w określonym limicie czasu. Można
również nabyć różne przedmioty które dają możliwość
wzbogacenia się , uleczenia , przedłużenie czasu o kilka
sekund itp. Aby zdobyć więcej punktów należy znajdować
tajemne pokoje w których można znaleźć artefakty oraz
rubiny o trzech kolorach. Należy jednak pamiętać że pierwszą
kopalnie zamieszkują duchy przed którymi należy uciekać.

Zrzuty ekranu:
http://www.esnips.com/doc...0/Captured2.jpg

Download:
www.zagrajmy.superhost.pl/online/file/Swistak.zip

Uwagi:

Gra posiada wysyłanie wyników na stronę zagrajmy online.
Ostatnio zmieniony przez Cellstar 02-09-2006, 00:01, w całości zmieniany 2 razy  

Ovitz 
Starszy kapral

1200 Prestiż
Wysłany: 01-09-2006, 23:41   Re: Świstak:Poszukiwacz

No to tak:
GRAFIKA 10/10 chyba nie musze mówić dlaczego :cool:
Muzyka: taka odpowiednia, ale dźwięków mogłeś dac trochę wiecej ale ja się nie czepiam :-P
No cóż gra jest na poziomie... Szczególnie grafka wymiata...
Może jak pogram więcej to napisze wiecej. To tyle.
Grę oceniam 9/10

-Tak, trzeba tylko mieć tę siłę.
Ostatnio zmieniony przez Ovitz 02-09-2006, 23:36, w całości zmieniany 1 raz  

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 01-09-2006, 23:50   

Co do screena:

Tak boskiego stylu lineartów jeszcze nie widziałem! Szkoda tylko, że technicznie jest słabo, bo grafika była by cudowna. Tak czy siak gratuluję i czekam na działającą gre ;)

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie

51612 Prestiż
Wysłany: 01-09-2006, 23:59   

WOW!! Jakie to piękne! To najpięknejsza gra klikowa jaką widziałem! Jestem pod wrażeniem!!
Grafika jest cudowna!

Grafika: 10/10 !!
Muzyka: 9/10
Grywalność: 8/10

Grafika tak mnie oszołomiła, tu wszystko żyje, wszystko tak świetnie na siebie oddziałuje...
Gratuluję!

ricardinho 
Sierżant

Główny edytor: MMF

674 Prestiż
Wysłany: 02-09-2006, 00:49   

Extra jestem na 1 miejscu! Tylko troche nick pochrazaniłem. Fajna giera a grafa 10/10!
Wyprzedzilem Sławo nawet! Dla tej gry zarejstrowałęm sie na zagrajmy.superhost.pl

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 02-09-2006, 00:50   

Uau, grafika powala, pakuje do beczki i zrzuca do rzeki - genialna! Niech se gadają, że nie masz talentu - jak dla mnie to masz ;] Świetnie oddany klimat gier bajkowych, przypominają mi się stare gierki :)

Slawo 
Legenda

Główny edytor: MMF2
Pojedynki: nie

25566 Prestiż
Wysłany: 02-09-2006, 00:57   

ricardinho napisał/a:
Extra jestem na 1 miejscu! Tylko troche nick pochrazaniłem. Fajna giera a grafa 10/10!
Wyprzedzilem Sławo nawet! Dla tej gry zarejstrowałęm sie na zagrajmy.superhost.pl

300 pkt ? Nie masz czego się podniecać bo 1. ja wynik robiłem, żeby sprawdzić wysyłanie a po 2. Ludzie będą mieli wyniki o wiele, wiele wyższe :P
No i życzę Ci abyś to Ty miiał rekord jak najdłużej.

Co do tematu to napzę jak ochłonę, zatkało mnie i nie wiem co pisać :)

100/10 ? za grafikę i klimat i w ogóle ? Napiszę jak pogram za kilka dni.

No i będzie zmiana na ozcom w najlepiej ocenianej gzre coś czuję a mój Miszcz spadnie :D

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Cellstar 
Starszy kapral

2241 Prestiż
Wysłany: 02-09-2006, 19:19   

Dzięki za komentarze.

Mała podpowiedź :

W środkowej kopalni znajduje się artefakt ( zielona maska ) który nie znika ( a dodaje 200 pkt do puli ) - można go znaleźć w tajemnym pokoju.

Jest wiele " Dróg " gdzie można zdobyć dużo punktów ( sam nie wiem która najlepsza ) więc do każdej kopalni opłaca się iść :)

ricardinho 
Sierżant

Główny edytor: MMF

674 Prestiż
Wysłany: 03-09-2006, 03:57   

Ja najbardziej lubie tą trzecią! Naprawde bedą z ciebie ludzie, masz talent. A niedługo kolejna gra ze Świstakiem, Swistak: Początek projektu7( w skład niego wchodzi konfighter)
www.projekt7.xt.pl

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 03-09-2006, 11:21   

A niech to! Pierwsze wrażenie było jak najbardziej pozytywne. Potem okazało się, że Enter nie chce za nic włączać opcji w menu: okazało się, że odpowiada za to przycisk C. No, ale jakoś się z tym pogodziłem, by zaraz potem odkryć, że ten Świstak nie chce wejść ani do sklepu, ani wyjść z kopalni! Dopiero po iluśtam kliknięciach udało mi się zareagować, a i tak można się naciąć na tym o spory kawałek czasu. Nie wiem, jak może się to dziać, może tylko u mnie są takie problemy (a jeśli tak, to czemu?)...
(a jeśli okaże się, że trzeba stanąć dokładnie w drzwiach... choć autor chyba raczej tak nie zrobił)

Co do reszty: ogólnie jest nieźle, tylko przez ten sklep i wyjście z kopalni gra traci wiele w moich oczach (bądź co bądź sklep i wyjście są jednymi z najbardziej kluczowych elementów)

Don_Sotto 
Bohater

2783 Prestiż
Wysłany: 03-09-2006, 12:14   

Hmm... No i czas na moją ocenę. Pierwsze wrażenie jest świetne, aczkolwiek nieco zadziwia użycie raczej "niestandardowych" przycisków "X","C", nawet do wybierania w menu. To natomiast jest dobre, ale powinna być możliwość używania w menu po prostu ENTER. W grze, też przydałoby się, by do kontroli służyły standardowe już Spacja, Shift, Ctrl. Grafika niczego sobie, grywalność też. No i tyle w tej kwestii.

Cellstar 
Starszy kapral

2241 Prestiż
Wysłany: 03-09-2006, 16:28   

copperdragon napisał/a:
A niech to! Pierwsze wrażenie było jak najbardziej pozytywne. Potem okazało się, że Enter nie chce za nic włączać opcji w menu: okazało się, że odpowiada za to przycisk C. No, ale jakoś się z tym pogodziłem, by zaraz potem odkryć, że ten Świstak nie chce wejść ani do sklepu, ani wyjść z kopalni! Dopiero po iluśtam kliknięciach udało mi się zareagować, a i tak można się naciąć na tym o spory kawałek czasu. Nie wiem, jak może się to dziać, może tylko u mnie są takie problemy (a jeśli tak, to czemu?)...
(a jeśli okaże się, że trzeba stanąć dokładnie w drzwiach... choć autor chyba raczej tak nie zrobił)

Co do reszty: ogólnie jest nieźle, tylko przez ten sklep i wyjście z kopalni gra traci wiele w moich oczach (bądź co bądź sklep i wyjście są jednymi z najbardziej kluczowych elementów)

Do sklepu i do kopalnie wchodzi się strzałką ( up ) - jest to bardzo popularny przycisk
wśród grach . ( tak samo wychodzi się z kopalni ). - jeżeli chodzi o obszar w który włącza się sklep i wychodzi z kopalnie to jest ona tak duży że w zupełności wystarcz - nawet jak nakłada się tylko głowa Świstaka ;)

Czasami warto zanim się wejdzie do gry przeczytać pik POMOC który znajduje się w katalogu z grą ;) ( chociaż rzeczywiście zapomniałem napisać o " strzałce " )

Nie dałem dlatego np. shift bo po kilkakrotnym naciśnięciu pojawia się opcja " Klawisze trwałe " - bardzo prosto jest to wyłączyć ale może ktoś nie bedzie wiedzial jak :-P

copperdragon 
Bohater
Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: GameMaker
Pojedynki: tak

55382 Prestiż
Wysłany: 03-09-2006, 16:56   

Konfighter napisał/a:
Do sklepu i do kopalnie wchodzi się strzałką ( up ) - jest to bardzo popularny przycisk
wśród grach . ( tak samo wychodzi się z kopalni ). - jeżeli chodzi o obszar w który włącza się sklep i wychodzi z kopalnie to jest ona tak duży że w zupełności wystarcz - nawet jak nakłada się tylko głowa Świstaka ;)

Ostatnio często się nacinam na zapominanie twórców o przyciskach: najpierw PPM w Shoball2, teraz klawisz do góry w ŚP. ;) No cóż... to wiele wyjaśnia.

Don_Sotto 
Bohater

2783 Prestiż
Wysłany: 03-09-2006, 16:58   

Hmm, uważam jednak, iż Spacja i Ctrl nie sprawiają takich problemów. A i Shift - rzadko, jeszcze ani razu takiego problemu w grach klikowych z nim nie miałem, w komercyjnych a i owszem ;D.

Odpowiedz do tematu