|
Break-Dance: Bania |
| Autor |
Wiadomość |
Ovitz
Starszy kapral

1200 Prestiż
|
Wysłany: 29-08-2006, 18:19 Break-Dance: Bania
|
|
|
Tytuł: Break-Dance: Bania Wersja: 1.01
Gatunek: Zręczniościówka
Autor: CDMarcos [Ovitz]
Grafika: Ovitz
Dźwięk: Ovitz, biblioteka TGF
Muzyka: Modules
Program: The Games Factory
Opis:
Głownym (i jedynym) zadaniem w grze jest kręcić się na głowie przez 60 sekund. Im szybciej się kręcimy tym wiecej zdobywamy punktów ale także ciężej jest utrzymać równowagę. Jeżeli wywalimy się przed czasem to zostaną Nam odjete punkty za każda sekundę.
Wersja 1.01 - Co zmienniono:
- Szybsze podliczanie punktów
- Napis Break Dance (niewiele lepszy ale mam nadzieje że łądniejszy od poprzednika )
- Drobne błedy
Tutaj macie wyniki on-line: Wyniki on-line Break-Dance: Bania
Screeny (uaktualnie później):
Menu
Gra Główna
Download:
Break-Dance: Bania v. 1.01 (2.7MB)
Uwagi:
- Gra była testowana i bugi które zostały znalezione usunołem, ale jak znajdziecie jeszcze jakieś to byłbym wdzieczny za wymiennienie ich :smile:
- Jeżeli są jakiś zastrzeżenia do mojej gry to proszę pisac |
_________________ Czy można na siłę tworzyć genialne rzeczy?
-Tak, trzeba tylko mieć tę siłę.
|
| Ostatnio zmieniony przez Ovitz 03-09-2006, 14:02, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Główny edytor: 
24468 Prestiż
|
Wysłany: 29-08-2006, 18:45
|
|
|
Ja mam kilka zastrzeżeń:
- Przydałoby się zapętlanie utworów na ekranch menu i tym podobnych
- Naliczanie wyników trwa dłużej niż sama rozgrywka!
- Ta gra jest chyba nieco za łatwa...
- Argh! Jak ja nie lubię zwrotu "każdy jeden" - mimo iż tak rozpowszechniony jest niepoprawny!
- I inne błedy wszelkiego rozdzaju, przede wszystkim w Historii (nic dziwnego, tam jest najwięcej tekstu) takie jak. "latach 60 : 70", co ty, wynik meczu Polska - Anglia podajesz?
Ale ogólnie gra jest przyjemna, niezła oprawa dźwiękowa. Na grafikę specjalnie nie zwróciłem uwagi, bo podczas rozgrywki głównie patrzę na to kółeczko
Hm, po przemyśleniu ta gra jest zdecydowanie za prosta
EDIT:
Momencik, umknęły mojej uwadze jakieś nezydentyfikowane dźwięki które słychać podczas rozgrywki, prawdopodobnie głos cośtam oznajmiający, jedyne co mogę na ich temat powiedzieć to: "What did you say?" |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
Ovitz
Starszy kapral

1200 Prestiż
|
Wysłany: 29-08-2006, 21:35
|
|
|
No to tak:
Historia breaka jest to skopiowany artykuł :-P Więc myśłąłem że błędów tam nie powinno być więc nie sprawdzałem tego tekstu pod względem gramatyczny czy tam ortograficznym.
Co do tego czy gra jest załatwa:
Myśle że taka gra nie musi być trudna czy tam łatwa, gracze rywalizują ze samym sobą i pobijają wyniki na jak największe :biggrin:
Nieznane dźwięki:
Pierwszy to "Przydały by mu się hamulce", potem jest "łooooooo" :-P a jak się wywali to "oooo (czy coś podobnego) musiało boleć. Sprzęt do nagrywania nie był za dobry więc takię są efekty, trzebało dośc podnieść głos żeby było coś słychać w tej grze :???:
A naliczanie punktów można poprawić w nowej wersji, narazie czekam na komentarze innych użytkowników.
McO błąd już poprawiłem :-P - Ovitz |
|
| Ostatnio zmieniony przez Ovitz 29-08-2006, 23:50, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
25566 Prestiż
|
Wysłany: 29-08-2006, 21:43
|
|
|
Druga fajna gra Ovitza i druga jak najbardziej oryginalna i zaskakująca, ale ...
- trzeba poprawić pisownię, bo w gry grają różni ludzie i gra sporo straci, gdy tekst jest z wieloma błędami
- grafika już prawie dobra, można jeszcze tych bojów zrobić lepiej zapewne,
Zamawiam grę na zagrajmy.superhost.pl jak Tabakę ! Czekam na odzew |
_________________ http://pograjmy.webd.pl - gry z rankingami graczy i turniejami - miejsce również na Twoje gry klikowe
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www
http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net |
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 29-08-2006, 21:50
|
|
|
| Ovitz napisał/a: | | urzytkowników |
użytkowników
Co do gry to mi się bardzo podoba, zwłaszcza tytuł Nie wiem jak ty to robisz ale ciągle chce mi się w to grać (czego nie mogę powiedzieć o niektórych produkcjach) i pobijać rekordy. Odgłosy wydawane przez bohatera są rozbrajające, zwłaszcza ten przy najszybszym obracaniu się XD Grafika nie powala, ale tak samo jak w Tabace - starczy. Muzka dobra, choć lepiej by sie grało przy Nice & Smooth (taka muzyka bardziej kojarzy mi się z break-dancem). Prawdą jest, że zliczanie wyników trwa dłużej niż sama rozgrywka ale przez ten czas można się zrelaksować i przygotować do kolejnej karuzeli Z błędów to znalazłem jeden - gra po wyłączeniu Alt + F4 zostaje w procesach. Tyle! |
|
|
|
 |
Ovitz
Starszy kapral

1200 Prestiż
|
Wysłany: 29-08-2006, 23:48
|
|
|
| Slawo napisał/a: | Zamawiam grę na zagrajmy.superhost.pl jak Tabakę ! Czekam na odzew |
Oczywiście gdy tylko wydam poprawioną wersję :smile: I tym razem postaram się także o wersje na Vitalize (czy jakoś tak :-P )
| McO napisał/a: | | Z błędów to znalazłem jeden - gra po wyłączeniu Alt + F4 zostaje w procesach. Tyle! |
Właśnie wiem że taki błąd istnieje i nie mam pojęcia jak go rozwiązać.
Jeżeli ktoś wie niech napisze na PW lub w tym temacie |
|
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
25566 Prestiż
|
Wysłany: 29-08-2006, 23:56
|
|
|
Jak nie pomoże
end of the game --->>> terminate bass pod dmc2
najlepiej w każdej ramce to chyba już nic nie pomoże jak ktoś krzyżykiem zamknie grę.
Pod vitalize nie może być właśnie miuzy w mp3, mod itp grającej z dmc2.gox. |
_________________ http://pograjmy.webd.pl - gry z rankingami graczy i turniejami - miejsce również na Twoje gry klikowe
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
|
|
|
 |
Ovitz
Starszy kapral

1200 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 00:03
|
|
|
| Slawo napisał/a: | Jak nie pomoże
end of the game --->>> terminate bass pod dmc2
najlepiej w każdej ramce to chyba już nic nie pomoże jak ktoś krzyżykiem zamknie grę.
Pod vitalize nie może być właśnie miuzy w mp3, mod itp grającej z dmc2.gox. |
Wiem o tym co potrzebne do Vitalize, kiedyś mi pisałeś
A co do tego błedu to nawet po 3 razy porobiłem to Terminate Bass i nie działa. Ja niewiem czy to czasem nie błąd TGF. W wielu grach widziałem ten problem :evil: |
|
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 00:05
|
|
|
Noo nareszcie gra, w której moge wysyłać wyniki! Juchuu!
Ogólnie gra fajna, można powiedzieć, pomysłowa. Ale łatwa - wystarczy się nie ruszać, a trudno upaść. Muzyka do kitu IMO. Za to ta z Instrukcji mi się podoba Grafika jest fajna, tło mi się podoba (ale ten napis Break Dance już nie), no i ludziki takie sobie.
Te głosy są fajne |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Slawo
Legenda

Główny edytor: 
25566 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 00:47
|
|
|
| Tasmpol napisał/a: | Noo nareszcie gra, w której moge wysyłać wyniki! Juchuu! |
Na ozcom masz już ok 50 gier w których wyślesz wynik - warunek - pobierz grę z downloadu - ma takie samo wysyłanie jak gry Ovitza ! Jeśli masz tzw. zewnętrzne IP jak Ovitz czy Kurczak to masz ok. 12 gier co wyślesz - inne w pracy jeszcze. |
Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
|
|
|
 |
Outbreak
Starszy szeregowy

57 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 01:13
|
|
|
Gra jest EKSTRA(dycja xD) jestem na 3 miejscu w wynikach online .Grafika ładna muzyka nie pasuje ale też nie przeszkadza , troszeczkę niewyraźne głosy. Gra bardzo wciąga . Daję z czystym sumieniem 9/10 (jeszcze takiej oceny nigdy nie wystawiłem... ).
EDIT:
Już mam pierwsze miejsce |
|
|
|
 |
Ovitz
Starszy kapral

1200 Prestiż
|
Wysłany: 30-08-2006, 13:12
|
|
|
| Outbreak napisał/a: | Już mam pierwsze miejsce |
Dobrze Ci idzie, ale już niedługo będzie moje pierwsze miejsce... :-P
Postanowiłem że w nowej wersji oprócz poprawionej ortografi itp., będzie również można zdobyć trochę wiecej punktów, tych mniejszych punktów po to aby była większa rozrzutność punktów.
Co o tym sądzicie :?: |
|
|
|
|
 |
Dante R.
Sierżant

Główny edytor: 
659 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2006, 18:43
|
|
|
Gra bardzo fajna, tylko trochę łatwa.
Trochę denerwujące jest naliczanie wyników.
No i te odgłosy dobijają. Ja tam słysze jakieś "Ja", "koleś", "hamulce"
BTW. Czy PoW i Powerslide to ta sama osoba ?
Tak. | Fadex |
| Ostatnio zmieniony przez Fadex 01-09-2006, 18:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kodarth
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: być może
3319 Prestiż
|
Wysłany: 01-09-2006, 22:47
|
|
|
Wyczepista giera Oceniam 4/6
Wypowiedzi się uzasadnia argumentami! | RomanX |
| Ostatnio zmieniony przez Minty 01-09-2006, 22:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
383 Prestiż
|
Wysłany: 03-09-2006, 00:34
|
|
|
Fajne to a czy takie łatwo to nie wiem. Przecież to gra z wynikami online wieć zawsze można być gorszym od innych. Łatwy to może być gra single player bo proste było i przeszedłem w 5 minut a tutaj się przejść nie da tylko grać trzeba by pokonywać innych więc jeśli dla nas gra jest łatwa do dla innych też więc i tak wychodzi na to samo. Graficznie nie zachwyca ale jako tako estetyka jest zachowana a że grafe przeważnie mam gdzieś i dla mnie grywalnośc jest najważniejsza to śmiało mogę przyznać że tu ona stoi na wysokim poziomie. Gra jest bardzo przyjemna i muzyka nie jest wcale tak zła jak inni mówią.
Heh teraz nie wiem jak to ocenić ale tak w systemie mojego oceniania minigier itp to tak 9/10. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
| msg napisał/a: | | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
|
|